T: 050 - 3601718

Italy's favourite coffee!

(en van Groningen)

Lavazza, Italy's favourite coffee

 

Lunch & LavAzza schenkt koffie van LavAzza. Dit Italiaanse merk is door Lunch & LavAzza prominent neergestreken in de Groninger binnenstad. In Italië weten ze als de beste hoe je goede koffie maakt. De familie LavAzza weet dat als geen ander. LavAzza is nog altijd een familiebedrijf, gevestigd in Turijn. De vierde generatie staat ondertussen aan het roer van het bedrijf met momenteel ongeveer 3800 medewerkers wereldwijd.

Echte fans van LavAzza koffie (en wie is dat nou niet?) worden liefkozend Lavazzers genoemd. LavAzza is ook bekend om zijn kunstzinnige foto's die elk jaar de Lavazza kalender sieren. Ook bij Lunch & LavAzza ziet u de foto's aan de muur hangen. Als u goed kijkt kunt u steeds een kopje LavAzza ontdekken.  

Koffie is natuurlijk het middelpunt van LavAzza's universum: Coffea Arabica en Coffea Canephora (algemeen bekend als Robusta) zijn de twee koffiesoorten die gebruikt voor de productie van LavAzza koffie.

 
De koffie plant groeit in tropische gebieden, op een hoogte van ongeveer 200 tot 2000 meter. De vruchten worden de bonen genoemd en, net als vruchten, worden ze geoogst wanneer ze rijp zijn en een helder rood of diep gele kleur hebben. De kostbare bonen zitten binnen in de vrucht. 

 

Een uitstekende grondstof is natuurlijk essentieel voor de kwaliteit van het eindproduct, net zoals het voortdurend controleren van elk bewerkingsstadium. De medewerkers van LavAzza controleren het hele proces, om ervoor te zorgen dat de koffie aan LavAzza kwaliteitsnormen.

Terug naar boven